Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2010 12:26 - ЕВТИНИ ТАРИКАТЛЪЦИ /за явлението моломания/
Автор: ladydream Категория: Бизнес   
Прочетен: 2473 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 07.06.2010 14:37


      Отдавна исках да пусна материал за евтините тарикатлъци на новозабогателите инвеститори, разчитащи на стратегията, че наглото взаимстване на чужди лога е гениално решение... Радвам се, че колегите от Нова Визия са коментирали креативността на безхаберниците и не толерират подобни  инициативи. И не, не смятам, че лошата реклама е също реклама, защото популярността, постигната чрез подобни асоциации е посредствен подход и потребителите го осъзнават. "Нищо ново под слънцето" са и поредната спекулация и поредната цирейна постройка на подобна локация в Морската столица. 

     Ето и препратка към статията, макар вероятно да има много подобни:
www.novavizia.com/3731.html

      Радвам се, че не ме е превзело маниакалното забавление да се посещават и фаворизират търговските центрове и че подобна опасност при мен е редуцирана до минимум. Сега е модерно да се строи и още по-модерно да се създава нова потребителска култура-тази на демонстративия парадокс. Едната част от посетителите извайват форми от препълнени до неузнаваемост торби със съмнителни продукти и се надпреварват кой по-голяма кирия ще удари. Другите представители на обществото превръщат моловете в подиум на "тази нищо незначеща слава", където дефилират туниговани каки с лачени чантички, придружавани от новия си завиден улов на екземпляр "алфа-мъжкар" с агресивно-надменна визия. Има и категория приходящи зяпачи, които намират присъствието си в тези места за особено престижно и тъй като самочувствието им не е вътрешно мотивирано, мъкнат със себе си писклива превъзбудена компания коментатори.
     Не искам никого да засегна с думите си-всеки знае себе си и ако се познае в някой образ си е за негова сметка. Наясно съм, че няма как да се секне консуматорския поток и масовките да бъдат от възпитани интелектуалци с изискан вкус, нито някой има нужда от това. Не съм и против урбанизацията и технологичните иновации, но в случаи като този, става въпрос за нещо друго и проявата ми на негативизъм е оправдана. Мнението ми Не ангажира никого, нито изразява озлобление. Но и не мога да съм безразлична към подобни начинания. А и предпочитам други културни дейности...


     Хубав ден на всички!
      ladydream
  



Гласувай:
2



1. анонимен - Моловете....
07.06.2010 16:41
Това са само дребните,външни злини на нещата,уважаема Милена.
Истинското зло в моловете е другаде.Темата е много дълга за коментар,но ще изпиша само някои от тях.
1.Първите истински молове тръгват от САЩ и са творчески продукт на свръх богатите Американски Евреи.Основният замисъл е един:Съсредоточаване накуп на всичко необходимо на консуматора,пристрастяването му и извличане на големи печалби.
2.Благодарение на моловете у нас,пък и по света,стотици да не кажа хиляди дребни и средни собственици на магазини фалирват и стават пролетариат.Така се смалява най-прогресивната средна класа на обществото.
3.Производителите, които биват допускани да продават там,се изнудват за все по-ниски цени,на същото или по високо качество,за да могат първо Моловете,да свалят драстично цените,а после когато ги вдигнат да имат голям марж на печалба при голям оборот също.По този начин както при магазините,дребните производители фалират,остават само най-едрите.
4.Средните фирми, а даже и дребни,които се допускат в началото да продават в един мол,се изнудват с високи наеми и гиганстки депозити.Естествено,след време не издържат на вътрешната конкуренция с другите фирми в мола,които са филиали на международни корпорации.Така наемането на помещение в мол от дребният собственик,се превръща в капан за него.Загубва всичко , когато не може да издържи на високите наеми и "вътрешната" конкуренция в Мола.И става от дребен собственик със самочувствие на свободен човек, във подтиснат и смачкан наемен работник,живеещ под наем.Защото, си загубва жилището най-вероятно-ипотекирано.
И още много може да се напише за това гиганстко зло,наречено-Мол.
Но...трябва и това да преживеем,както още много злини идващи от "добрият Запад",по-точно САЩ.
цитирай
2. vestvi - МОЛ?
07.06.2010 20:32
Материално отговорно лице.
Че е материално да! Че е отговорно- не вярвям. Че е лице не е- по скоро е задник!
Мразя ги : http://vestvi.blog.bg/zabavlenie/2010/03/19/bandata-na-oushyn.514279
цитирай
3. ladydream - Ок, анонимен, всеизвестни истини ...
09.06.2010 17:49
Ок, анонимен, всеизвестни истини излагаш и темата е доста обширна. Може да се разгледа във всевъзможни аспекти и ракурси. Това е една наложена субкултура, а дали ще я възприемем и утвърдим зависи от ценностите и реактивността ни.
Vestivi, прочетох и твоя материал, но не ми се ще да вървя срещу чиито и да е убеждения. Мога да изразя известна съпричастност и да се опитам да предпазя съ-знанието на децата си от наложени стереотипи от фукливи приятелчета за това примерно как си никой, ако не висиш и ако не си изхарчиш парите в поредния FUCK MALL
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladydream
Категория: Изкуство
Прочетен: 2010898
Постинги: 756
Коментари: 1052
Гласове: 5569
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930