Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2014 14:03 - Кирил Аспарухов – многолик, неуморим, вдъхновяващ
Автор: ladydream Категория: Изкуство   
Прочетен: 3154 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.03.2014 14:03



Едно от най-вълнуващите събития в културния календар на града през изтеклата година бе свързано с името на атрактивния и неподражаем Кирил Аспарухов. Роден под знака на Скорпиона, преди 65 години в Петрич, известеният със своите многобройни творчески превъплъщения шоумен отпразнува през ноември незабравим юбилей и издаване на нова поетична книга, озаглавена „Живот оттатък”. Стотици поздравления и трогващи признания изпълниха с красиви емоции атмосферата на галерия Графит, в която се провеждат някои от най-значимите културни мероприятия в морската столица. Освен приветствия от домакините и гостите в залата, неостаряващата медийна звезда получи сърдечни благопожелания от десетки организации популярни личности и в страната и света, сред които: Кеворк Кеворкян, Аня Пенчева, Атанас Свиленов, Асен Блатечки, Йоана Буковска, Ивайло Захариев, Тони Димитрова, маестро Борислав Иванов, диригента Светослав Борисов, Владко Роже / черната перла на балета, живеещ в Ню Йорк/,  топмодела на Варна, живеещ в Атланта, САЩ - Жоро Маринов и др.

Верен на своята артистична природа Кирил Аспарухов също бе подготвил интересни изненади за публиката – посрещане с музиката на любимата му група "Бийтълс" и магичната хореография на танцовите двойки от Клуб по спортни танци "Одесос денс" и "Варна", към които и самият рожденик се присъедини, специалното участие на оперния певец Арсений Арсов, великолепното изпълнение на народната певица Кичка Христова. Поетичен рецитал с избрани стихове от 16-тата му книга бе поднесен  в изпълнение на 14 представители от различни представители на обществото - ученици и студенти, свещеник и строителен предприемач, естраден изпълнител и галерист, режисьор и актьори от Варненския драматичен театър, оперни певци...Всичко това премина като поетична вълна от импровизираната сцена към публиката. Един от най-скъпите гости в галерията бе майката на поета, пристигнала от родния му Петрич, чиято поява на сцената предизвика искрени аплодисменти в израз на симпатия и възторг.

  След рецитала поета получи поздравления от Областния управител и Председателят на Общинския съвет - Варна, от Комисията по култура и дирекция "Култура и духовно развитие", от народния представител Борислав Гуцанов, от управителя на медийна група "Черно море" Нася Атанасова и др. Сред публиката имаше общински съветници и двама консули, народни представители и много граждани. Сред тях се включи и кмета на града - Иван Портних, който му връчи новия символ на града - статуетката на закрилника на Варна - Дарзалас. Присъстващите имаха удоволствието да се насладят на един наистина впечатляващ  с организация, стил и изящество спектакъл, който за пореден път доказа, че и в България изкуството се цени от все повече хора и че подобни събития са не просто поредната PR изява, а един заслужен и споделен празник. Кирил Аспарухов винаги е намирал начини да подкрепя стойностните личности и да популяризира тяхното творчество, независимо дали са в началото на творческия си път, в развитие или в своя апогей, затова и неслучайно самият той получи Награда "Варна" в областа на телевизионната журналистика / за първи път в сферата на културата/, Лентата на кмета на Варна и Кристалния плакет на града за принос в развитието на културния ни живот. Затова и неудържимо продължава авторското си предаване за култура в телевизия "Черно море" - "На брега". И сигурно продължава да пише и стихове, за да ни изненада със следващия си поетичен сборник.


Милена Белчева





Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladydream
Категория: Изкуство
Прочетен: 2010433
Постинги: 756
Коментари: 1052
Гласове: 5569
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930