Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2014 20:39 - "ПАКО РАБАН ОТ СЕЛО ТРЪНАК"
Автор: ladydream Категория: Изкуство   
Прочетен: 3218 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.05.2014 20:40


           Доколкото в България има светски живот, то той е почти неизменно свързан с краткотрайната слава на самозвани или нарочени от медиите "звезди", чиято бляскава диря бързо избледнява и бива забравена. Защото знаем - всяко чудо за три дни, а и публиката винаги има нужда да бъде захранвана с нови лица и събития, независимо дали заслужават общественото внимание и дали е от съществено значение да бъдат отразени. Интересите на обикновените хора са изменчиви и трудно предвидими, а резултатите от маркетинговите проучвания са често полярни. Не е лесно да бъде задоволено любопитството  на зрителите или читателите за пикантерии, около живота на дадена личност и нуждата им да се докоснат до нейната най-съкровената, човешка същност и живот, извън рамката на публичната изява. Годините, в които жълтите хроники и издания бяха превзели пазара и умовете на масата, отминаха. Въпреки това, по един или друг начин светските хроникьори продължават да следят и да ни информират за случващото се и пред, и зад сценичните завеси и да поддъжрат както имиджа на звездите, така и своя собствен. Някои го правят чрез дръзки и провокативни материали, често без доближение до каквато и да е истинност, а други с аристократичен маниер, приятна ирония и словесна елегантност. Разбира се, славата е слава, а бизнесът-бизнес, затова именно добре свършената работа, изградената адаптивност и хъс за новаторство и творчески принос са нещата, които носят истинското удовлетворение и печелят общественото уважение и симпатии.
              Един пример за достойно и впечатляващо присъствие в културния и светски живот на страната ни, е дизайнерът Красимир Недялков. Верен на своята интуиция, работохолизъм и любов към изкуството, той успява да изгради не само име, но и да задържи интереса и доверието на колеги, партньори и популярни лица от артистичния свят. 50-годишният му юбилей тази година, както и приятелството му с Емилиян Ялъмов - дългогодишен светски репортер и редактор довеждат до появата на вероятно очаквана и вълнуваща мнозина биографична книга, озаглавена "Пако Рабан от село Трънак". Определението, дадено от автора не е случайно. Подобно на героя от филма "Васко да Гама от село Рупча", Недялков мечтае да достигне и управлява своята мечта, но не като капитан на кораб, а като дизайнер, при това в България, независимо от факта, че това е предизвикателство, което малцина биха приели и следвали. Успехът не закъснява и модните колекции са оценени и предпочитани от имена като Кристина Димитрова, Камелия Тодорова, Мария Илиева, а роденият в бургаското село Трънак атрактивен моделиер е поканен да подгрява и ревюто на Пако Рабан в зала 1 на НДК. Книгата не само представя едни от най-съкровените моменти от живота и творческия път на Красимир Недялков, но съдържа и богат снимков материал - личен архив и кадри от екипни фотосесии, дело на имена като Борислав Чонков, Ники Желев, Георги Георгиев, Иван Тонов и др.
Десет години, след издаването на първата си книга „Насаме с шоубизнеса – черно на бяло”, Емилиян Ялъмов отново зарадва читателите с тази нова и интересна биография, чието продължение, надяваме се, също предстои.

Милена Белчева


image
 
Ето и корицата на самата книга, предоставена лично от автора:

image



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladydream
Категория: Изкуство
Прочетен: 2011770
Постинги: 756
Коментари: 1052
Гласове: 5569
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930