Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2010 12:50 - 13 години любов
Автор: ladydream Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2761 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 27.08.2019 17:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди 13 години изпитах за първи път неповторимото усещане да откриеш превъплъщението на аз-а в ролята на родител. Оттогава израствах с всеки изминал миг, с всяка трудна или вдъхновена емоция и осъзнах своето призвание и благословение:
 
http://ladydream.blog.bg/izkustvo/2009/12/15/izkustvoto-da-si-jena.455288

Днес, след многото метаморфози, лични драми, скапващи духа обстоятелства, но и уникални моменти на споделеност, уютност, разтапяща любов и трогващи неочакваности, съм убедена, че това е бил избор, който душата ми е направила, много преди разумът да го заклейми като прибързан.

Нещата, които пожелах на шеметния Митак-дивак са си наши "малки тайни", но на себе си пожелавам Бог да ми подари още дълги благословени години по пътя на осъзнаването, смирение, за да приемам обстоятелствата оптимално разумно, но и хъс, за да науча децата си да бъдат мотивирани и устремени, следвайки моя пример.

Искам да запазя тази съкровена близост, която изградихме през годините и да успея да бъда гъвкава и адаптивна към перманентно менящите се мнения и настроения и визуални и емоционални преображения. Да си заслужавам позицията на "най-готината майка" и да се опитам да бъда, както казва едно приятелче "най-добрата версия на себе си",
каквото и да ми поднесе животът.
Благодарна съм на Вселената за великото усещане да дариш живот и да наблюдаваш как той се развива, да усещаш силата на духа-твоя и на детето ти и да изпитваш претворяващата споделеност на искрените усмивки.
Светът е пълен с изненади и чудеса, които искам децата ми до пре/откриват и да се себесъздават, да изживеят всичко онова прекрасно, което са и което искат да бъдат!
13 години се уча, ден след ден, греша, съжалявам, плача, смея се, прощавам, преодолявам, търся начини, лутам се в истини, създавам рефлекси, но не за да получа оценка и да провокирам благодарност за безсънните нощи и изживени стресове, а за да имам удоволствието да изживея топлината на детската прегръдка, добротата на детските очи и чистотата на детската усмивка!
Децата не трябва да живеят с натрапено чувство за вина за пропуснатите ни шансове, да изпитват неудобство от жертвите, които правим за тях и страх, че ще останат неразбрани. Най-големият подарък, който може да /си/ направи един родител е да внуши на детето си, че всеки от нас е ценен, уникален и благословен и това е въпрос на личен ИЗБОР, че човек трябва да усеща кога трябва да е смирен и кога непримирим, кога да остави нещата да се случват сами и кога да положи усилия.
Че нито за децата, нито за възрастните има формули и готови решения, но имаме СВОБОДАТА И ОТГОВОРНОСТТА да наблюдаваме и преценяваме и да създаваме своята реалност, такава, каквато желаем и творим в представите си. И най-прекрасното е постигнем този баланс, който ни прави хармонични личности, с детска емоционалност, самоувереност и спонтанност и незаменимата опитност, която носи зрелостта. Зная, че има как! 
Има само една наистина НЕЗАМЕНИМА съставка
на всички сътворения, отношения и постижения:
ЛЮБОВ....


 

image
 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Mnogo mi
06.11.2010 13:35
mnogo mi haresa napisanoto ot vas,napalno sam saglasna s vsichko.i azna 05.11 stanah maika na veche 19 godishnia mi sin.da sa ni jvi i zdravi decata i nie da im se radvame.
цитирай
2. анонимен - Да ти е жив и здрав и да те радва!
06.11.2010 19:38
Думите ти са много мъдри. Май вече си пораснала. :)
цитирай
3. mmagy - Със закъснение, но от сърце - Бла...
07.11.2010 22:07
Със закъснение,но от сърце - Благопожелания,жив и здрав да е!!!


13 години се уча, ден след ден, греша, съжалявам, плача, смея се, прощавам, преодолявам, търся начини, лутам се в истини, създавам рефлекси, но не за да получа оценка и да провокирам благодарност за безсънните нощи и изживени стресове, а за да имам удоволствието да изживея топлината на детската прегръдка......

Много точно, правя това от 35год.и все още търся начини и все още,и все още...преди два часа изпратих малкия си син,усещам аромата и силната му прегръдка...ще живея с това до следващото му връщане у дома.

Много сте хубави,много!!!
Поздрави!:)
цитирай
4. ladydream - Благодаря ви! Радостни вълнения ви ...
08.11.2010 09:49
Благодаря ви! Радостни вълнения ви желая!
Има мигове, в които един родител трябва да е нащрек и да е в позицията на мъдър наблюдател и контролиращ, а в други-просто да се наслаждава на живота-своя и на детето си. Животът не е само борба, а и осъзната благодарност, не само отстояване на позиции, а и способност да преоткриваме нещата и през очите на другите. Не само децата трябва да израстват, а и родителите.
Вълнуваща нова седмица и усмихната нежност!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladydream
Категория: Изкуство
Прочетен: 2011009
Постинги: 756
Коментари: 1052
Гласове: 5569
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930