Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2010 13:46 - ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ
Автор: ladydream Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2020 Коментари: 0 Гласове:
3



       В един кратичък миг от живота ми, когато бях предизвикала преливане на световния океан със сълзите си и се лутах в /не/истини и търсех себе си Бог ми прати една усмихната случайност. Съкровените редове, които един ден разтърсиха пощата ми ще оставя за храма на сърдечната памет, но ето тези бих споделила тук:
"...Имаше един супер готин детски филм навремето "ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ"(с едно летящо куче дракон:), Там страната, "Фантазия" се градеше върху въображението на хората. Искам да захраним нашата ПРИКАЗКА с въображение, да си направим остров във вселената, на които всичко е красиво и удивително!..."
   Наскоро се върнах към тези думички и те ме провокираха да издиря книжката и да си припомня атрактивната и поучителна история, която навремето сме имали удоволствието да преживеем чрез екранизацията.Ето едно откъсче от книгата, която може да прочетете и в електронен вариант, чрез препратката, която съм посочила.Самият Айнщайн твърди, че въображението е по-ценно от знанието и имам всички основания-и интуитивни, и емпирични,за да му вярвам...Красиво пътуване в света на имагинерните пространства:


         "Странно нещо са човешките страсти, а децата не са по-различни в това отношение от възрастните. Онези, които са обхванати от тях, не могат да ги обяснят, а другите, които никога не са изпитвали подобно нещо, не могат да ги проумеят.

Има хора, които рискуват живота си, за да покорят един планински връх. Никак, дори и самите те, не могат точно да обяснят защо правят това. Други се погубват, за да спечелят сърцето на дадена особа, която не ще и да знае за тях. Трети пък се провалят, защото не могат да устоят на насладите на търбуха или на шишето. Някои затриват цялото си състояние, за да спечелят в хазарта, или жертват всичко за фикс идея, която никога не може да стане реалност. Други мислят, че могат да бъдат щастливи само ако са някъде другаде, и цял живот обикалят по света. Има и такива, които не могат да си намерят покой, преди да се доберат до властта. С две думи, колкото хора — толкова страсти."

За още по-пълноценни мигове с цялата история:

http://chitanka.info/lib/text/9256







Тагове:   Мило,   край,   писмо,   въображение,   откъс,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladydream
Категория: Изкуство
Прочетен: 2008105
Постинги: 756
Коментари: 1052
Гласове: 5569
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930