Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2010 12:18 - Nothing,but all
Автор: ladydream Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2354 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 25.12.2010 12:19


 След 17 години попиване на всевъзможни философии, религиозни учения, духовни закони, екзистенциални провокации така и не успях да добия контрол над и разбиране за много от нещата, които ми се случват, но вярвам, че няма начин да няма начин..Надявам се тези, вероятно добре познати клипчета да ви припомнят някои ценни мисли и да ви позаредят с добра енергия...










Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Здравей. Много ми е радостно, когато виждам някой, който прърво мисли и
25.12.2010 12:53
съпоставя и после изгражда мироглед. Най-трудно се става атеист, защото преди това трябва да прекараш доста безсънни нощи над книгите и да достигнеш до оня душевен катарзис, който те освобождава от догмата и те прави свободен човек. Слабия, глупавия, неспособния избира най-лесното. Взема някакъв господ за духовна патерица и цял живот се подпира на нея. Свободния човек знае, че всичко е плод на неговите усилия и не се самозаблуждава. Вярата в себе си и най-истинската вяра.
цитирай
2. silencemurmur - С мислене
26.12.2010 23:37
не се стига това, що е човекът.
Най-малко вярата, че той може да постигне нещо трайно,
нито идващо нито отминаващо, би го направил това, що е той.
Какво искаш да правиш като си?
Може ли да е повече или по-малко като си?
Коя енергия да те зареди с добра енергия
като си енергията нито добра нито лоша?

Остани и в идващата година каквото си!!!

Silence
цитирай
3. donvitoff - Много ми се искаше този блог да пр...
27.12.2010 23:32
Много ми се искаше този блог да продължи да бъде в категорията "Любими блогове", защото ми харесват някои словооткровения и чувствомислия. Но струва ми се, че дойде и моя ред да приложа на практика нещото, което доскоро не разбирах и смятах за форма на социопатия - а именно хигиената в общуването.
Не знам кой е автор на тези мисловно-вибрационни дивотии, но определено успя да разбунтува духа ми.
А истината е толкова проста - който има уши да чува, да слуша.
Пожелавам на всеки да я открие, но не чрез вяра в себе си...
цитирай
4. ladydream - Куш, никой не е избягал от екзист...
30.12.2010 09:40
Куш, никой не е избягал от екзистенциалните търсения, независимо в какво се изразяват. За Свободата като ценност и нейносто осъзнаване и превръщането и в начин на живот съм съгласна. Колкото до Бог-той не е патерица, а отправна и крайна точка. Бог е процес, не само фундаментална истина. В тази връзка прехвълянето на отговорстта за нашите избори към Него е абсурдно, удобен навик на оправдателната психика. Удоволствието от /себе/познанието е незаменимо и нужно. Душата забравя и пак си припомня...Играта-най-великата формула!!!

silencemurmur, провокативно е написаното от теб, но не съм убедена, че съм възприела есенцията, така, както я излагаш ти. "Себе си" също е процес, за да се дефинираш като еди-какъв си трябва да е съпоставиш, да се преживееш като другото на себе си, да преминеш през контрастни състояния, емоции, мисли и прочие, за да установиш кое не Си и не избираш да бъдеш!

donvitoff , Гъделът на егото да си в нечии класации и да си зависим от изменчиви настроения далеч не се вписва в
мотивацията /ми/ да се социализира сътвореното. Имаш писателски талант, както и възможността да си се наслаждаваш на него и да си го развиваш и време да си намериш други любими блогове-възползвай се..Хигиената на общуване, както и информационната такава е изключително ефективна и полезна практика. Себепространството е съкровено, независимо от това, че сама в себе си личността не може да се преживее и е необходима някаква условност като "аз-другите"
Относно истината и пътищата, по които човек достига до нея-е ли е нужно да и поставяме маркировка чрез какви канали да достига до нас? Всяко едно заклеймяване и отрицание е породено от първоначалното му преживяване, но най-ценната опитност е собствената, а не вменената такава. Уникалността ни предполага и такива преживявания и прозрения. Истините, макар и белязани с дуализъм са неизменни, но методите, по които достигаме до тях не са и не би трябвало да са унифицирани...Поне това е моето мнение.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladydream
Категория: Изкуство
Прочетен: 1998089
Постинги: 756
Коментари: 1052
Гласове: 5569
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031