Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2010 11:20 - ІІ Колебливият тип мъже /из книгата "Да си го кажем направо: Мъжете са задници""/
Автор: ladydream Категория: Тя и той   
Прочетен: 4243 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 12.08.2010 12:16


  Това е другия тип, който опознах в детайли, заедно с абсолютно изразените му прояви като Хамелеон. Запазвам добрите си чувства към личността на този, иначе интелигентен мъж, но наистина искам да помогна на тези, които още не са осъзнали колко напълно разрушително е да бъдеш с такъв незрял тип мъже, които НЕ ЗНАЯТ КАКВО И ИСКАТ, нито искат да направят каквото и да е, за да се получат нещата, напротив, твърдят, че всичко трябвало да става без НИКАКВИ КОМПРОМИСИ и ОТ САМО СЕБЕ СИ...:  
 Колебливият

Много е писано за мъжете, които бягат от обвързване. Мнозина автори разработват различни теории относно причините за това мъжко поведение ии за приноса на обществото в проявата му. Но тази книга е посветена на жените, които те /Колебливите/ подмамват, а после превръщат в свои емоционални жертви.

Колебливият е безнадеждно раздвоен. Той иска, но в същото време и не иска сериозна интимна връзка.Обича приятелката си, но и не я обича. Той се намира непрекъснато в състоянието, което психолозите определят като "конфликт на пристъпване-отстъпване". Колкото повече приближава Колебливият към нещо, което мисли, че иска, толкова повече недостатъци забелязва в него. Затова се отдалечава.Но колкото повече се отдалечава, толкова по-привлекателно става то за него, затова отново с приближава.

НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШКА, КОЯТО МОЖЕ ДА ДОПУСНЕ ЖЕНАТА, когато забележи този процес в партньора си, Е ДА СЕ ОПИТВА ДА РАЗБЕРЕ КАКВО Е НАПРАВИЛА, ЗА ДА ГО НАКАРА ДА СЕ ОТДРЪПНЕ /или да го привлече отново/!Защото това е НЕГОВ ПРОБЛЕМ и НЕГОВ ХАРАКТЕРЕН ПОДХОД КЪМ НЕЩАТА.Той не може да го осъзнае и разбере!...

Колебливият е нерешителен.Той е напълно неспособен да вземе каквото и да е решение. Нерешителността му се дължи на дълбоко вкоренения в него страх да не допусна грешка, да не вземе неправилно решение. За такъв мъж е наистина много трудно да бъде щастлив дълго време.

Колебливият е перфекционист.Този тип мъж има много вълнуващи представи за себе си и хората, с които е. И въпреки, че са плод на случайността и напълно безмислени, той не може да се откаже от тях. Колебливият е вероятно най-невротичния от типовете мъже. Той е изтъкан от конфликти, не знае какво да направи, за да бъде щастлив и повтаря отново едни и същи грешки в интимните си взаимоотношения.

Колебливият търси щастието извън себе си.
Той е вечният търсач-на най-подходяща работа, който никога не открива това, което търси! Ако е самотен, изпитва необходимост да бъде с партньорка, когато обаче има приятелка и не е щастлив, той прехвърля върху нея вината и отговорността за това свое състояние.

Колебливият не знае какво да очаква от сериозната интимна връзка.
Той много добре осъзнава и жадува страстта от първите дни на връзката. Това го прави за кратко щастлив и го преизпълва с очаквания, че и занапред ще е така. Той просто не е е способен да осъзнае собствената си роля и какво е необходимо да направи за прогреса на връзката. Вместо това се чувства недоволен и неудовлетворен от партьорката си, като вижда единствено това, което според него, тя би трябвало да направи. По такъв начин си намира оправдание да я напусне. Но после започва да страда от самотата и се опитва да си върне партньорката обратно

Ако изобщо се обвърже, Колебливият не може да реши дали да остане верен на думата си. Веднъж обвързан обаче, той веднага се преизпълва със съмнения дали не е допуснал грешка. В тези случаи именно неговата нерешителност го задържа в съжителство. Чувства се ужасно и прави всичко възможно, за да сте наясно по въпроса и също да се чувствате ужасно.

Колебливият никога не се усеща готов да поеме напълно отговорностите на възрастния човек. Също както и останалите несъзрели мъже, той просто не е готов да порасне и се бои да поеме отговорностите си. Стараесе да отклони сам себе си от осъзаването на факта, че докато буквално е обселен от нереителността си да реши с каква жена всъщност иска да бъде, той сам отлага началото на истинския си живот.

Как се чувства жена, обвързана с Колебливия
След кратък месец на близост и страст, жените, обвързани с този тип, открива, че партньорът им направо ги довежда до влудаващо отчаяние.Иска им се да му залепят един шамар и да му викнат: "Взем и порасни най-сетне!" Отначало той изглежда осъзнат зрял човек и говори напълно смислено за бъдещето. Впоследствие обаче тя открива, че той просто не иска да порасне и вие за нищо на света не може да го накарате да поиска и да го направи. Колебанията му създават редица конфликти в периодите, когато двамата се разделят или поне се отдръпват за малко, а после отново се сдобряват и събират.С постепенното западане на взаимоотношенията им, жената се чувства все по-откъсната от самата себе си и от собствените си усещания и започва да се възприема като автомат, преминаващ от едно състояние в друго. Обладана е от чувството за провал и горчивина, но е някак като изтръпнала.

Какъв тип жени попадат под влиянието на Колебливия?
Колебливият е най-опасен за жена, която търси дълготрайно обвързване и не и е безразлично дали ще го постигне, или не. Но за ирония на съдбата, именно това е последното, което би могла да получи от този тип мъже.Отначало такъв мъж е настоятелен и напорист, а упоритият му интерес към нея успява да я убеди, че той вижда в нейно лице именно подходящата за себе си жена. Тя има известни резерви спрямо устремния развой, но всъщност дълбоко в себе си именно това иска: близки интимни взаимотношения, по възможност веднага. Дълбоката и нужда от обвръзване и преданост просто заглушава здравият разум и опасенията и. Ако освен това жената е толерантна, готова да приеме парньора си такъв, какъвто е, това усложнява още повече нещата за нея. Когато започне да проявява присъщата му раздвоеност, тя вероятно няма да я разгадае правилно и охотно ще го приеме обратно. Някоя по-взискателна жена би го изритала още първи път, когато се отдръпне.

Съзнателните мисли на колебливия:
Наистина искам постоянна и сериозна интимна връзка, но още не мога да открия подходящата за мен жена.

Съобразявам се прекалено много с чувствата на жената и не се грижа достатъчно за самия себе си.

Колебливите задници са вероятно най-разочароващият тип мъже, с които би ви се наложило да се справяте, тъй като те вдъхват на жените големи надежди, но много скоро, щом ги обземе чувството за раздвоеност, сякаш ги заливат със студена вода.

Из откровения на жена, обвързана с Колеблив мъж: "Странното е, че извън тези негови мрачни периоди на недоволство, ние всъщност си прекарваме много добре и имаме до голяма степен еднакви разбирания за стойностите в живота. Имам чувството, че нещата се влошават, когато станем особено близки-мисля, че той просто се бои от интимност и обвързване. Опитвам се да проявявам разбиране и да разговарям с него за това, но той не обича много-много да обсъжда в граивен план връзката ни и никога не чете книгите по проблемите на междуличностните взаимоотношения, които му препоръчвам. Май само аз искам и се опитвам да подобря нещата между нас двамата."

    image  
Жените, изпаднали в такава ситуация се опитват да се справят с проблема по един разумен и целенасочен начин. Разговарят със своя Колеблив и откровено му заявяват какво очакват от интимната връзка и колко болезнено възприемат неговия стил "всичко или нищо". Въпреки това К.не само че не поема отговорност за поведението си, но и заема отбранителна позиция и дори става нападателен: пр.ако тя не била направила едикакво си /попълнете по избор/, той нямало да прекъсне връзката им. Наранените ви чувства и мъката ви нямат никакво знаение за него. От значение са само и единствено НЕГОВИТЕ СОБСТВЕНИ ИЗЖИВЯВАНИЯ.

Каквото и да правите, колкото и да се стараете, никога нищо няма да е достатъчно за този тип мъже. Следването на подобни стратегии или ще ви изтощи до краен предел, или ще ви накара да намразите до смърт своя Колеблив. И си поставя за цел да открие всичките ви евентуални несъвършенства, които да му послужат като оправдание, да се оттегли в зоната на своите мрачни колебания. От друга страна, вторачването му във всеки ваш жест му позволява да изтиска и последната капчица от усилията, които сте готови да положите, за да спасите връзката ви...........
  ................И последната губеща стратегия е да се опитвате да откриете и да проявявате разбиране към мотивите, обуславящи неговото поведение. Изключително саморазрушителна стратегия. На този проблем са посветени стотици книги......Не се оправдавайте и обеснявайте пред него.
Не забравяйте, че проблемът е в него, а не във вас. Ако започне да ви отправя несъстоятелни обвинения и явно си търси повод за кавга, не му се хващайте на въдицата.


image
















Гласувай:
6


Вълнообразно


1. aqualia - Направи отново предишния си постинг чрез редактиране!
15.08.2010 11:11
Защо е изчезнал не се знае и дано не се случва, но е интересен и си заслужава да го включиш отново! Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladydream
Категория: Изкуство
Прочетен: 2010337
Постинги: 756
Коментари: 1052
Гласове: 5569
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930