Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2010 16:16 - Да си ми чорапите!
Автор: ladydream Категория: Забавление   
Прочетен: 9169 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 30.11.2014 20:52


                Моята нова стара любов са...ЧОРАПИТЕ!
   
               Тъмни или светли-едноцветни и стилни или шантаво пъстри, от фини и деликатни материи или приятно боцкащи кожата вълнени калцуни.Все по-съзнато оценявам тяхната роля, особено в студенте месеци. Нямам търпение да се прибера вечер и да си подаря една пареща благоуханна вана за прогизналите си крачета и после да ги вмъкна в нагорещени на печката чорапуни.Мммм, кеф!     image

Обичам да ги събирам от простира, особено, когато ухаят на слънце и ветрец. Най-ми е хубаво да нащипя на въжето една весела върволица от миниатюрни детски чорапки, но синковците вече са големи.
    image    
           Чорапите са един от най-практичните и универсални подаръци! Любимия може да подари на дамата си секси чорапи, с които ще разпали кръвта му, майката-да задарва детето си с чорапки на анимационни герои, евтин и полезен аксесоар за бащи, чичовци и дядовци, атракция-когато подаряваш смешни пантофо-чорапи за купона на някой приятел, гевезелък-специалните чорапки за домашни любимци.

image
         С годините все повече се радвам, когато ми ги подаряват, а и мисля да изненадам няколко приятелки в тия студени дни с някой тарикатски модел. Обичам да спя гола, по чорапи. Имах едни много симпатични на заблудени овчици, но нали съм една голяма беля-видях им сметката. Като малка имам спомен, че ходех предимно с червени и черни чорапи, както и емблематичните за детската градина-бели найлонови чорапи на ръбчета!Харесвам фините, изящни чорапи и чорапогащи /това си е много наша дума, винаги ме напушва смях при споменаването и/.


image

/Снимка: blogger.com/

Миналата Нова година си купих страхотни фигурални чорапогащи, които се оказаха впоследствие с различни мотиви на двата крака :-) Но си ги носих така, против уроки. Ех, чорапи и чорапчета...Старая се да се обувам бавно и внимателно, но почти винаги успявам да пусна бримка на материята, преди да ги обуя още. Понякога настървено разсъвам опаковката, за да пробвам новата придобивка, а друг път си ги съзерцавам с дни. Харесват ми тези с цвят деним, както и такива с десена на някоя дрешка, обичам ги новички и купени от лъчезарна продавачка.

image


image
image


image


Ето една кратка класификация на чорапите, която може да допълваме заедно:

Според модела: тип терлик, с къс конч, 3/4, 7/8, с уплътнени пръсти и/или пета, тип калци, със силиконови уплътнения срещу пързаляне,  за цяло ходило и за пет пръста, с помпони и токички, със отпечатана схема за рефлексотерапия на ходилата, мрежести и плътни, мъжки, дамски, детски, унисекс


image

Според начина на употреба: чорапи с дупки и бримки и размъкнати ластици или старателно запазени чорапи, чисти, мръсни и захабени, ухаещи на ванилия и океан или на спарено, чорапи с лекета и отпечатъци от лак за нокти или нови, неупотребявани.

Според материята: памук, вълна, акрил, пан, лана/ангора, креп-найлонови :-), лен, микрофибър, коприна, синтетични

Според десена: дюс, с флорални/геометрични мотиви, меланжирани, раирани, карирани, с комиск герои и какво ли не, чорапи, създаващи оптични илюзии и любимите на много мъже "най-обикновени бели чорапи", наричани често тенис или хавлиени.

image

Според приложението: като впечатляващ моден аксесоар, за спорт, за сън, като еротичен артикул, за предпазване от нараняване, изпотяване или измръзване, коледни чорапи за подаръчета, чорапи за декорация и забавление.

image

Намерих и един любопитен материал, посветен на историята на чорапите, ето и лиМка:
http://blog.koketna.com/?p=137

Карираните вази открих ето тук: http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/978.html

article.php

image
на още любопитна информация, по поводпоследните две снимки може да се насладите тук:
fen.log.bg/article.php

Много приятен блог, разтоваващ и провокиращ...

 image



Гласувай:
2



1. bachym - Много много
29.01.2010 16:55
готин пост.
цитирай
2. ladydream - Добреееейй
29.01.2010 17:17
Благодаря, това да не е намек и на теб да подарявам чорапи, ахахаха, всъщност разкажете, де, какви са вашите чорапени мисли и предпочитания?
цитирай
3. анонимен - fen
31.01.2010 17:16
Куул. Предполагам, че скоро ще прерасне в енциклопедичен вариант:)
Благодаря за оценката.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladydream
Категория: Изкуство
Прочетен: 2000253
Постинги: 756
Коментари: 1052
Гласове: 5569
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031