Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2010 22:20 - Игра на толо и студено, произнасяща присъда над студа - до живот на топло..
Автор: taniadacheva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3664 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 20.09.2010 14:38


 Топвам топъл геврек в горещ шоколад на закуска по път за сърцата на хората – че там е студено.   При горещ мъж и студена напитка, след гореща прегръдка, наред е студен душ. /При гореща напитка и студен мъж се става зъл и работоспособен. При студена напитка и студен мъж жените прибягват до още студени напитки. А относно гореща напитка и горещ мъж, мили дами, най-вероятно сънувате !!/   Когато загрееш какви неща го греят другия, тогава другия ще го грее какво си загрял. Когато му донесеш лед да изстуди раната на крака си от това, че те е ритнал, това ще изрита студа от него...   Седиш и топлиш мястото си в този свят...но седнал ли си без движение – изстиваш..и ти..и мястото ти.
image  image   Чаят се продава и горещ и студен и при зимни, и при летни условия. Но защо условията за „продажба” на човека сменят климатериум от температури, и пак не оцелват идеалната за отношение с другя?   Питат горещо облечена жена как е името на „жегата”. Но понякога тя се облича в жега именно за да й намери име. Жегите понякога си имат име...и понякога то е – Студът!   През зимата търсим топлото, през лятото търсим студа.. А есента и пролетта са намек, че получаваме баланса, когато спрем да търсим това, което нямаме.  
За да се спасиш от студа в душата си, хвърляш хората около теб като дърва в душевната си печка, нуждаеща се от любов за да работи. И после има да се чудиш: защо съм заобиколен само от въглени?   В жегата строим пясъчни замъци от мечти, и когато някоя вълна ги бутне, строим ледени кули около сърцето си. Чакаме слънцето да ги разтопи..и пак наново с архитектурния проект за друг пясъчен замък.. в който никога няма да бъдем царете..
 imageimage   Горещи сълзи .. ..с горящи следи падат в студена река... от замръзнали вече по-стари сълзи. Студа у човека е там само защото топлината е била изплакана преди това.   Когато гушнеш коте през зимата, можеш да минеш и без отопление. Когато гушнеш змия лятото, можеш да минеш и без охлаждане. „Мацка” или „змия” съм – това показва само в кой сезон съм препоръчителна за гушкане...Защото се нуждая от топла прегръдка да обгърне и двете страни от пътя ми през всеки сезон/дори и през този, в когото асвалта на този мой път бълбука от жега/... Иначе ще се превърна в ГОРЕЩА НОВИНА...Познай в каква е тази гореща новина.. -...Топло...топло... още по-топло... горещо....точно така : СТУДЕН ТРУП!
imageimage
image



Гласувай:
4



1. madmaxx - Колко си права...
30.08.2010 22:58
... и колко често забравяме, че когато сме в студен свят най-добрия начин да се сгреем е да сме един до друг...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taniadacheva
Категория: Поезия
Прочетен: 636704
Постинги: 270
Коментари: 504
Гласове: 2547
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031