Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2010 02:09 - ОТКРИТО ЗА "ОТКРИТИЕ"
Автор: ladydream Категория: Музика   
Прочетен: 1560 Коментари: 1 Гласове:
4



      На 15 и 16 май се проведе деветнайстото поредно издание на фестивала "Откритие", организиран от г-н Доно Цветков. Имах удоволствието да присъствам на първата вечер на това музикално събитие, което се превърна в очаквано и емблематично за морската ни столица. Симпатягите от детската школа на "Студио Да" дадоха едно слънчево начало на фестивала и весело танцуваха в компанията на невероятната Петя Буюклиева.
     На сцената на Драматичния театър се изявиха таланти от различни континенти и с различен творчески и професионален опит. Певците бяха представени на публиката и споделиха няколко думи за себе си, като всеки от тях беше донесъл и сувенир, който е характерен за неговата страна. Кандидатите бяха оценявани от жури, в което се отличаваха имената на Евгени Минчев, Петя Буюклиева и Надя Ботева. Тази година българското участие бе представено от Елица Наумова и Петър Иванов. С искрено уважение към таланта и на двамата ще споделя, че младата дама се представи наистина блестящо, но по отношение на артистично присъствие и сценично облекло нещата не бяха издържани, а симпатичният варненец, независимо от много си изяви и награди не ме впечатли по никакъв начин с песента си. Не бих отдала не особено доброто му представяне, според мен на притеснение, тъй като определено демонстрира отлично самочувствие. Вярвам, че и двамата са положили много труд, за да стигнат до тук и имат какво да покажат занапред.
      Екзотичната испанка Присила Естевез бе фаворитка сред участниците-мъже, но също смятам, че не се отличи нито с избора си на песен, нито с особоно интересни гласови данни. Изключително магнетично присъствие имаше румънката Алина Еремия, а уникалният и глас допълваше забележително стилната и визия. Същото мога да кажа и за азърбайджанеца Ровшан Дживишов, който бе изключително елегантен и премерено екстравагантен. Той е грабнал и отличието за най-перспективен изпълнител, откритие на фестивала. Интересно бе и представянето на Ева Беке, с която успях да се запозная лично и да установя, че освен певица с обещаваща кариера, тя е и една невероятно лъчезарна и позитивна личност. Ирина Патапович, която беше обявена като любимка на Президенския оркестър на Беларус, бе зашеметяваща в червения си тоалет, показа добри танцови умения и изпя по свой, уникален начин доста трудна, според мен и интересна като стил песен. Атрактивно бе участиено на Фарук от Турция, който освен че впечатли публиката с нестандартен костюм представи и песента си с голяма лекота и лирично чувство.
    След конкурсната програма най-силни и заслужени аплодисменти прие Мирослав Морски от Джанго-зе, който изнесе един импровизиран кратък моно-спектакъл и предизвика стотици усмивки в залата. Черешката на тортата в края на вечерта бе зашеметяващата Йоана и колегите и от Deep zone project. Русокосата фурия бе неудържима и освен парчето, с което участва на Евровизия през 2008-“DJ Take Me Away” изпълни още много от известните и бъдещи хитове на групата. За първи път изживях на живо музиката, която амбициозните млади творци правят и се убедих отново в завидния им талант и хъс.  А пленителната Joanna Dark зареди всички с невероятна енергия и показа изключително сценично присъствие.
    Поради неотложен ангажимент не можах да присъствам на втората музикална вечер на фестивала и да се насладя на неотразимата Силвия Мезаноте, бивша вокалистка на Мatia Bazar. Наградите така или иначе са раздадени, а емоциите, предизвикани от това събитие-истински и незабравими.
С нескрита радост и вълнение очаквам догодина юбилейното XX издание на фестивала, което вярвам, че ще бъде още по-силно, атрактивно и запомнящо се.

П.С.Искам да направя уточнение, че аз не се занимавам с музика, нито имам подобно образование. Наблюденията ми са субективни и нямат за цел да засегнат никого. Това са просто споделени лични впечатления и коментари.

Пожелавам искрен успех и феноменални постижения на всички участници и нестихващ творчески ентусиазъм на организаторите!

Клипът представя една също интересна нова звезда, която се изяви на варнеската сцена-Ори Пиаф, надявам се дамата да ви допадне като изпълнител и излъчване
.

 


image





Гласувай:
4



1. анонимен - Аз пък смятам че Елица не само се п...
08.12.2010 16:55
Аз пък смятам че Елица не само се представи блестящо, но и изглеждаше блестящо, на нея не и трябват дълги феерични или пайетени лъскави рокли, тъй като тя е просто красива и не случайно на нея бе дадена наградата MISS Turisum (за най-красивата участничка в конкурса Откритие) ,която за първи път се присъди на българка . Но всеки има мнение по въпроса,това е моето ... !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladydream
Категория: Изкуство
Прочетен: 2000738
Постинги: 756
Коментари: 1052
Гласове: 5569
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031