Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2010 16:18 - ...Избрал със мене да споделиш живота си
Автор: ladydream Категория: Поезия   
Прочетен: 4017 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 31.12.2010 16:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Не зная даже кой път да хвана
 след мен се питам-какво остана-
 билет продупчен и две хлапета...
 В петите-тръни. Платено-взето...
 Крещи болезнено мечта несбъдната
 къде е Господ-далеч, в Отвъдното?
 А аз очаквам го, налях и виното...
 Но все не идва. Време проклинато...
 Мълчее стаята. Горчи безтебие.
 Нима такъв ми е докрая жребия?
 Пресичам пътища на чуждо щастие,
 и търся себе си между контрастите.

 Тъмнеят мислите. Сълзят въпросите.
 Защо в сърцето си ненужно нося те-
 копнеж надежден мой, че пак във дните ми
 ще плисне смях и ще заискрят очите ми.
 И не за миг eдин ще летя обичана
 до днес ненужна, до днес отричана...
 И не ветрецът единствен в нощите
 ще спи в косите ми и ще ги рошва. И
 не откраднати, а споделените
 ще бъдат чувствата, издули вените,
 превзели времето и твойте сънища.
 До мен достигнал, през много стръмнища
 ще бдиш над моя дъх, ще тънеш сладостно
 във топлината ми. И светло-радостно
 ще се усмихваш от бъдни фотоси,
 избрал със мене да споделиш живота си...

Милена Белчева
31.12.10
16ч.

 
image
 

 
 
 
 
 
 




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Не ти зная дереджето, но се долавят тъжни нотки.
31.12.2010 18:38
На снимките си хубава и жизнерадостна, в нета си умна и чаровна, къде ти е проблема тогава. (не е въпрос). От мен имаш пожелание, да си по-общителна, малко по-отворена. При теб щастието ще дойде задължително. Изписано ти е на лицето.
цитирай
2. donvitoff - Е-ех, Миленче. . . има да си изливаме ...
31.12.2010 21:57
Е-ех, Миленче... има да си изливаме душите по разни блогове, логове и фейсбуци... куци. Седнах уж да изпратя черната за мен 2010-та, но ето че пак се завъртях насам... И не мога да отмина без да драсна два-три реда :-)
Иска ми се да ти пожелая нещо хубаво за идващата година, нещо по-различно от баналните "весело посрещане", "здраве и късмет", "любов и пари"... защото болезнено истински разбирам това, което пишеш, разбира го сърцето...
Ще си позволя да цитирам един приятел, защото знам, че той няма да има нищо против. Думите му ме впечатлиха и бих искал да ги споделя, а и аз в общи линии шях да изразя нещо такова:
"Не искам думите ми да бъдат като украса за коледна елха - блестящи и красиви, но потребни само за празника. Защото след празника всички играчки се прибират на подходящо място... до следващото Рождество.
А пожеланията? Какво се случва с тях? Случват ли се? Остават ли като вълшебни думи или създават вълшебства в живота?
Приятели, нека от сърце си пожелаем дните ни да бъдат изпълнени със смисъл! Всяко събитие от новата година така или иначе - със или без наше участие - е предназначено да стигне точно до нас. Нещата от живота просто се случват! Затова нека си позволим да живеем пълноценно сега! Нека се вглеждаме в дребните детайли около себе си и така ще осъзнаем, че точно те правят живота толкова цветен!
Нека подхранваме доброто в себе си и да творим светло, чисто и красиво бъдеще!
Всеки от нас ще има не една, а може би милиони срещи. Нека не забравяме, че всяка среща е свещена и че чрез нея ние се осъществяваме като хора.
Нека посрещаме смело всяко предизвикателство и да знаем, че само любовта е реална и само тя може да придаде вкус и смисъл на съществуването ни!
Където и да сте, с когото и да бъдете, каквото и да правите, обичайте!
Мир, любов и светлина по пътя ви!"

Е, това е... ако някога решиш, просто ей така, да махнеш с ръка и да кажеш "майната и на хигиената в общуването", все едно е дошла друга Милена, чувствай се поканена на чаша поетично кафе! ;-)
цитирай
3. pevetsa - ЩАСТЛИВА И БЛАГОСЛОВЕНА 2011г. И ...
01.01.2011 19:41
ЩАСТЛИВА И БЛАГОСЛОВЕНА 2011г. И ЖИВИ И ЗДРАВИ, ТИ И ТВОИТЕ БЛИЗКИ!

http://www.youtube.com/watch?v=dcLMH8pwusw
цитирай
4. ladydream - kushel, не бъди назидателен, pls! ...
02.01.2011 09:23
kushel, не бъди назидателен, pls! Общуването е естествен процес и именно затова не обичам да вкарвам насилие в него...Ако усетя-усмихвам се с цялата си душа на непознати-дечица, готини мъже, жени, които по някакъв начин са ми станали внезапно симпатични...Споделяла съм невероятно много и лични неща с хора, на които не съм знаела и името. Това си е енергия, на която само контролираш интензитета...Хипер общителна съм, но винаги трябва да има пространство между хората, дистанцията пада за миг по отношение на това дали ще усетиш някой като близък и ще знаеш, че е част от пътя ти, но дори и тогава е нужно да бъдеш на няколко крачки назад...И най-хубавото ястие като го готвиш похлупено постоянно на печката-загаря и вече уханието е друго...Човек не може да обича, споделя или става близък с някого насила. А за коментарите, знаеш, казвала съм ти-чета много пъти без да се логвам и без да коментирам-една достатъчна наслада...Нека всеки реагира така, както му е кеф, без да изпадаме в условности.

donvitoff -Да, много симпатично звучат тези пожелания, белязани с привидна различност, стига тя да не е търсена на всяка цена. Избирайки да си постоянно нещо по-друго от другите в един момент отново се връщаш в същата рамка, защото те стават като теб, а ти пак искаш да си нещо уникално. Твоя приятел просто изразява по по-красив начин същите общочовешки истини и ценности.
Дай Боже да не останат само в тази пожелателна форма, която неизменно битува по празниците. Колкото до общуването-вече го коментирах, в думите към Куш.
При мен няма "все едно", човек се себемоделира и променя ежедневно, но извън делово-потребителската сфера, общуването не е компромис, а избирателна необходимост. Поетичните кафенета, които организирам са ми достатъчни и стават все по-успешни. Тези, които ти си създаваш дано също са такива. Виртуалните глътки с мярка са ми достатъчни

pevetsa, благодаря ти, попях си Абба още снощи със синковеца. Те учат сега тази песен в училище и беше забавно надгракване ;-)
цитирай
5. vlada - тези дни си писах с непознат в скайпа ...
02.01.2011 19:55
тези дни си писах с непознат в скайпа и се чудех на себе си защо изобщо споделям вътрешния си свят с някой, който никога няма да е част от живота ми по друг начин....и си мислех само аз ли така съм открита и общителна, дори в блога много хора пазят дистанция,замълчават неща и са си прави-така го чувстват....но се радвам , че има и хора неразумно открити и споделящи себе си с другите и то съвсем естествено и непринудено....вече си мислех дали това ми желание за споделяне е съвсем нормално:))))успокоих се....:))))
цитирай
6. ladydream - Няма нищо странно в това, Влади. . . а ...
02.01.2011 20:52
Няма нищо странно в това, Влади...а кой ще бъде част от живота ти или не не можеш да знаеш...някои оцветяват твоя свят с една усмивка, дори да не се видите никога повече и този спомен усмихва всичките ти идни дни. Понякога общуваш ежедневно почти с определени хора и те са просто един приятен навик. Обичам да общувам с непознати, понякога тези дистанционни диалози прерастват в едно стойностно приятелство, а се случва пък силни и красиви приятелства да се обезличат, следствие на постоянна употреба. Знам ли...Пъстър е животът...
Права си, може би съм неразумно открита и споделителна и тук, и в лайф-общуванията, но както казва Ленън "But I'm not the only one.
I hope someday you'll join us And the world will live as one " Не ми е приятно и не умея да лицемернича, държейки на всяка цена да имам много приятели, затова понякога ме смятат за ужасно студена и дръпната, но ако пък някой си ме кефи, просто плувам в красотата на неговата енергия. било то и непознат. Да, не всеки по пътя ти става симпатичен, но във всеки може да откриеш частичка мъдрост, да щипнеш идея, да се порадваш на подарената усмивка...просто така...както и да пръснеш малко от своето аз...удоволствието от мисълта, че някой се е докоснал до думите ти, че си го трогнал, развълнувал, разбунтувал, разчувствал, че си го провокирал да си зададе нужните въпроси..това осмисля споделителността в блога...иначе всеки сам определя границите на откритост и си носи риска. Животът е твърде кратък, за да си говорим само в многоточия и да се крием зад фалишиви профили или лустрирани образи...Наздраве, лейди! Съхранявай се!
Посл Лимкум..Ако ти се мъдрува някой ден над битието с непозната драсни ми, ще ти дам и аз скайпа си ;-)
цитирай
7. 4aiotgluhar4e - Прочетох и благодаря за разтърсващия стих!
03.01.2011 23:26
Няма да давам съвети. Пожелавам новата година да донесе мир, любов и хармония на теб и хората, които обичаш. И да дочакаш красиво състебие :)
цитирай
8. ladydream - лелей, как ме усмихна широко с тази ...
04.01.2011 09:23
лелей, как ме усмихна широко с тази дума "състебие", падам си по такиваааааааа!Благодаря и аз, 4aiotgluhar4e! Винаги приемам съвети, но преценявам дали да ми повлияят и за какво. Тъй като има една мисъл, че ако слушаш съвети, рискуваш освен собствените ти грешки да извършиш и чужди...Колкото до пожеланията...Може би трябва са спрем с искането, предвид че самата дума поЖелание съдържа в себе си недостиг на нещо....Ако живеем с мисълта, че имаме всичко и остава само да го изживеем може би нещата ще изглеждат и ще се случват различно...И най-красивите думи са просто знаци...Ние сме тези, които ги съживяваме. На всички ви-много заразителни усмивки от мен!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladydream
Категория: Изкуство
Прочетен: 2000727
Постинги: 756
Коментари: 1052
Гласове: 5569
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031