Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2010 23:59 - Семейството-ценност или мотив за иронични подигравки
Автор: ladydream Категория: Тя и той   
Прочетен: 2365 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 04.01.2014 12:12


         Блъскам главата над въпроса: Защо думата семейство вече звучи унизително, пошло, далечно и буди страх, неприязън и досада /у мъжете/?
Споделих това си състояние във Фейсбук, но реших да го внеса в блога, заедно с коментарите, за да съхраня различността и другостта на световъзприемане, отразени в отзивите:

Велика
просто имат нереалистични очаквания от живота

Ник:Нереална е възможността на една съпруга да докатра мъжа си до просешка тояга... Все още чакам да стана свидетел на обратното.

Ани
    Защото повечето мъже са свикнали да бъдат егоисти, да не правят компромиси, да не поемат отговорности и най-важното да ценят свободата си и в момента, в който тя бъде застрашена да бягат възможно най-далеч. Но разбира се не осъзнават, че със създаването на семейство започва нов живот, далеч по-вълнуващ от предишния им, изпълнен с удовлетворение, че... сътворяват нещо велико, влагайки частица от себе си и от любимия човек. Пожелавам ти да срещнеш правилния и истинския, който да живее, за да те обича и прави щастлива :))

Ник: Брей, брей че докачлив тоз род Белчев -ски. Благодаря за благопожеланията... :) . Частицата е сътворена и онзи ден стана на седем. тъкмо му сгобявах велосипеда, и като си дойде от майкини си, подаръкът му го чака в гаража, сред куп натурии за които тъй и не остава време да будат сортирани и по канален ред да потеглят към боклука. Но и на това ще му дойде денят.
Мила г-це, г-жо.. (поради липса на информация) ама много предположения без основателни доводи изказахте... "Безотговорни безкомпромистни егоисти... в галоп" ееее... вий съ укапахти..., направо съ уляхте..., то бива и може..., мъ" то туй вашето... направо е едно "безотговорно безкомпромисто и егистично" и много общо изказване... хахахаааа. от чисто любопитсто какъв процент от тези "повечето" мъже имате щастието лично да познавате??? 
 Мила Милена..., не си блъскай главицата..,. ще те заболи... до сега с глава стена никой не е успял да събори. Въпросът между другото е много обобщителен и аз не бих се присъединил... към тази група мъже за която тук се говори. 
До скоро и с по ведро настроение и усмивка мили дами, напред през... кавото ви попадне да газите. :)

Ани:Г-н Димитров, не разбирам защо се афектирате толкова, вътрешно знаете,че не сте такъв и се опитвате да убедите хората, че има и други свестни мъже или просто ви е писнало жените да плюят под път и над път мъжете? За своя не много дълъг наистина 24-годишен живот имам нещастието да срещам само такива мъже и именно те са провокирали в мен такива мисли. Изказването ми е общо, тъй като не мисля,че е уместно точно тук да конкретизирам и да давам примери и доводи, които повярвайте ми имам много. В никакъв случай не съм някаква унила феминистка, както може би изглеждам във вашите очи, просто още не съм срещнала човека, който да ми обърне представите за мъжете, но съм сигурна, че това ще ми се случи :)

Вили:Димитров - типично..., но и на мен не ми се спори, всеки си има възгледите и противно на всеобщото схващане, аргументите не убеждават

Ник:И както се бях размислил снощи... извода е следния... за простоватата думичка семейство трябва любов, ама не от онази за която поетите все пишат, и жените все настояват...., а от онази за която моя син си няма и представа че раздава с пълни шепи на мало и голямо. 
Сукорова... , любовта ви към дугият човек до вас ще се превурне в привичка и ще се изтърка с течение на времето до неузнаваемост. И ще се превеънрнете ... в "типичното семейство"... ако вече не сте там. 
Анна..., Всеки намира това което търси, аз затова спрах да търся. имам семайство което се състои от мен и моя син, и любов в изобилие. какво повече му трябва на човек... проблеми с майка му... ма моля ви се, какво съм ви сторил!!! Общоприетите канони на обществото заробват..., щастието не е в кола, къща или човек, а в това как този човек те кара да се чустваш. "Унила феминистка" хахаа... това ме разсмя. благодаря. Аз живея в царството на феминистките... това е болестно състояние на незадоволения егоизъм, според мен. 
 "Красотата е във всичко, малко са хората които могат да я съзрат..." на мен ми трябваха 37 години, 8 часови зони, дете, развод и... съмнение в моята правота. Ще ви се случи и още как

Вили:ООО, не бъдете толкова сигурен. Обаче на мен наистина, наистина не ми се занимава повече с глупави спорове, така че довиждане г-н Димитров и късмет

Тони:У кои мъже, бе Миленче?За щастие не познавам много такива:)

аз:Ник, учестениият ти словоритъм задъхва тук-пребиваващите. В откровенията ти има дози истинност и преживяна емоция, но и непремерена преднамереност. Нека изнека избягваме такива крайни средства, идеята е да споделяме, а не да се нападаме.

аз:Губи се ефективността от цялата работа, ненужно е просто да си чешем езиците, което явно сме усвоили успешно. Ще кача обаче дискусията в блога си, ако някой е против-да се обади овреме. Между другото, един не лош материал на колега по перо, който ме провокира днес:
http://newlogic.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/07/17/kakyv-e-problema-na-povecheto-momicheta-i-jeni.578278 #last_comment

любомира:
Според мен въпросът не опира до това какви са жените или какви са мъжете - защото и от двете породи има стабилни хора. По-скоро опира до ЦЕННОСТИ - на каква основа съм стъпал и според какво мерило определям стойността на любовта, грижата, приемането, посвещението... и т.н. Ако двамата градят на различни основи, няма шанс да просъществуват.

Освен това, малко по малко, неусетно вече сме повлияни от идеята да имаш много мъже/жени и сякаш в това има някаква гордост или чувство за значимост... Само преди няколко десетки години това, което правим сега, е било срамно. А именно тогава семейството е било на едно от първите места в листа с приоритети.... 

ник: Пардон... запъхтени са тези които са се разпуснали житейски и не сварват да поддържат темпото... Няма време за разхлабване. Че току виж... хахахаааа 

Истността и житейската емоция всеки я мери с различен аршин. крайни не бих казал. Не съм нападъл никого... отбранявах се от нападките на които бях подложен, а най добрата отбрана е нападението. ;) Тъй де, споделеното ми мнение беше рязко критикувано, безпочвено нападнато, разпнато на кръст барабар с автора. това е едно, едно неравнопоставяне... едно пристрастно изказване на Аз-о пристрастен. Моят първичен пост дори не бе коментиран... но затова пък авторът бе психоанализиран... та дори му беше написна епикриза. :):):)

"В истината има повече красота, дори когато красотата е отвратителна." и 
"В спора се ражда истината"...

какъв е смисълът да си споделяме... удобни общоприети мнения




 





Тагове:   мъж,   мотив,   отношения,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. newlogic - Ето какво мисля аз
21.07.2010 00:12
http://newlogic.blog.bg/tq-i-toi/2009/08/22/semeistvoto-predi-i-sega.383942
цитирай
2. mimayordanova - Добре е, че си го публикувала...
21.07.2010 00:43
Мисля, че въпросът е съвсем сериозен. Мога да пиша много... Но някой друг път. Дойде ми много!!!
цитирай
3. mimayordanova - Разведох се
21.07.2010 00:47
след 30 годишен брак. И две деца. И въпреки цялата болка, за мен, семейството е най важното нещо в живота на всеки човек! Семейството е взаимност. Но само най силните духом го осъзнават, желаят и пазят!
цитирай
4. ladydream - ces`t la vie
22.07.2010 01:25
Ето още нещо по темата за ценностите:

http://marinero09.blogspot.com/2010/07/blog-post_21.html
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladydream
Категория: Изкуство
Прочетен: 2000454
Постинги: 756
Коментари: 1052
Гласове: 5569
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031