Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2012 16:35 - НЕЩАТА, ЗА КОИТО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ
Автор: ladydream Категория: Тя и той   
Прочетен: 5119 Коментари: 7 Гласове:
13

Последна промяна: 07.12.2016 12:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
              В живота си ще попадате на различни хора и към тях ще имате различни чувства-необяснимо привличане, приятелска симпатия, нежност или страст, интерес или безразличие. Ще споделяте времето си с хора, които ще ви респектират или ще падат в очите ви, ще ви дърпат напред или ще ви спъват по пътя към мечтите.Ще изпитвате трудности или лекота в общуването, гордост или срам, умиление или страх.
            Едни ще оставят дълбоки и незаздравяващи белези в сърцето ви, други ще заличат болките с благотворната си енергия. Ще бъдат стряскащо откровени или безсрамни лъжци.Но има и друга категория-тази на Безличните, чиято външност и поведение биха подвели и най-опитните от вас. Но рано или късно ще осъзнаете, че сте попаднали в капана за наивници и ще се плесвате по челото-как не съм разбрал!

Ще прозрете, че зад удобната маска на добрите до мекушавост хора се крие същността на най-ограбващите егоисти!

Зад милите ласкателства-най-неочакваните упреци!

Зад показните прояви на щедрост-най-опасното скъперничество!

Тези хора ще ви успокояват, но презират сълзите ви, които самите те са предизвикали!

Ще ви наказват демонстративно с мълчание, просто защото думите им никога са нямали покритие.

 Когато ви е тежко, ще ви обсипват с дежурни успокоения в стил "ще се оправиш, на всички ни е трудно", но няма да кажат "Разчитай на мен", нито ще развалят комфорта си, за да ви помогнат!

Ще ви ценят високо на думи и хвалят прещедро пред всичките ваши и техни познати, но към вас ще се обърнат и ще ви кажат, че не сте направили нищо за тях!

Ще признават правотата ви, но никога собствените си грешки!

Ще създават впечатление на борбени личности, които правят всичко по силите си, но в тежки моменти ще сведат примирено глави и равнодушно ще вдигнат рамене "Ами това е!", "Такъв съм..."

Ще просят обич и съжаление, защото самите те не са способни да ги изпитат!

Ще се самосъжаляват и изкарват прецакани до пълно унижение, но ще ви презрат, ако сте с тях от съжаление!

Ще ви съдят в липса чувства, но няма да ви дадат никаква друга причина, поради която да сте с тях!

Ще ви прехвърлят вините си, само за да не ги признаят и изкупят!

Ще ви тласкат и насърчават постоянно да се развивате, но няма да направят нищо за собственото си развитие, хармония и просперитет!


Ще ви впечатляват и перчат с морала си, но само за да прикрият липсата на други достойнства!

Ще ви прерязват с  непреклонна гордост, за да прикрият собственото си малодушие!

Не можеш да се предпазите от сблъсъка с такива привидно съвършени същества, но можете по-добре да се научите да ги разпознавате с времето..

Такива хора са мили и загрижени, но накрая разбирате, че е така, но не за вас, а за себе си!

Те са магнетични! Такива хора се обикват естествено, бързо, силно и лесно, но когато прозреш същността им,болката жилото те поваля и не можеш да продължиш.

Те са трогващо емоционални! С такива хора желаете да споделите целия си живот, докато не се намразите, колко време сте пропилели с тях!

Те са омайващи! Смело и безотговорно разхищават думите, но са истински скъперници на реални действия, с които да ги защитят!

Твърдят, че не могат да живеят без вас, но това е буквално, тъй като самата им природа е паразитна!

Те могат да бъдат мъже и жени, изключително или нормалко красиви, с високи, поносими или никакви доходи, хора със сериозни професии или безработни, с много или малко приятели, с една или стотици предишни връзки. Те могат да са част от вашето т.нар. минало, да са част от живота ви в момента или да ги срещнете някога по пътя си.

Те се целят добре, но на случаен принцип, защото в живота нямат цели! Не защото нямат сили и възможности, а защото са посредствени!

Те не са престъпници, нито хора, заслужаващи презрение и обиди, но не са и пример за подражание!

Те не са глупави, нито им липсват познания, интелект и опит, но не са и мъдри!

Те не са лоши и зли, напротив-те са позитивни и ласкави, но от прегръдките им боли, а от добрините им не ни става по-добре!

Пред трудностите не са смирени, а примирени! 

Неочаквано ще ви подадат ръка, но и неочаквано ще игнорират нуждите ви!


Те са вежливи и любезни, не са нахални и скандални, но успяват да те втрещят в определени моменти с безочие!

Дано никой не го застига тази прокоба, чрез която да прогледне насилствено, макар и за собствено добро!

Милена Белчева 14-08-12



image




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pevetsa - Спря ми дъха :(
14.08.2012 20:51
И си признавам, не зная, как де те подкрепя, ... просто ще седна до теб, и ще помълча, ...
цитирай
2. анонимен - това е салата от думи на много нар...
15.08.2012 08:11
това е салата от думи на много наранена жена. от "тези хора". на много места има взаимно-изключващи се противоречия като това "Ще ви впечатляват и перчат с морала си, но само за да прикрият липсата на други достойнства!"
цитирай
3. анонимен - Цял учебник по психология. Към 5...
15.08.2012 14:09
Цял учебник по психология. Към 50-тата си година човек остава с двама приятели и няколко познати от І-ва, ІІ-ра и ІІІ-та категория. Това е положението. Разочарованията са част от неприятната страна на живота.
цитирай
4. ladydream - Не знам защо някой е изтрил комен...
18.08.2012 10:20
Не знам защо някой е изтрил коментарите, които написах след публикацията, които съдържаха необходими пояснителни щрихи, но е факт. Ще си позволя за последно да ги копирам тук, макар да осъзнавам, че злобата наистина е безгранична.
цитирай
5. ladydream - да се самоцитирам пояснително: ...
18.08.2012 19:06
да се самоцитирам пояснително: "Думите са силни и точни, да, защото зад тях стоят реални прототипи и факти.Не заклейвямявам, не виня, не ругая, единствено констатирам. Само Бог е съдник. Щом съм пресякла живота си с подобни хора, значи не е случайно. Горчивият опит е по-ценен от сладките преживявания!Понякога е наистина неочаквано възгорчив."
" Именно последиците от тази придобита опитност ме провокираха да систематизирам фактите и да създам един събирателен психопрофил или образ, за който наистина не се говори.Винаги съм се стремяла да бъда обективна. Може да не сме безгрешни, но можем да бъдем ОТГОВОРНИ към хората и живота им. На думи всички сме добри, ХХХ! И на мен ми се иска да вярвам повече в силата на доброто, то тук говоря за една особена категория добро, при което на този, към когото е насочено не му става по-добре, а в опита си да оцени да приеме подобни "жестове" стига до мазохизъм. Не визирам никого и да, характеристики може да допълним или извадим след всеки техен преносител в живота си. Признателна съм на всичко истинско, чистосърдечно и навременно в отношенията ми с приятели и любими хора."

" Щастието е относително понятие. За да придобиеш неговата благодат, трябва да откриеш за себе си какво и кое е НЕ-ЩАСТИЕ! БО ИН РА е написал много поучителна книжка за това. Но човек в опитите си да се предпази от едно изпитание и не-щастие попада на по-сериозно. Не сме свикнали да приемаме чашите с пелин...Обикновено Избраните за тази неприятна задача са най-близките ни хора!"

" Така е, YYY, не е луд този, който яде от баницата, а който му я дава! С непоисканото добро е друга тема, не по-малко сериозна. В случая си права, доброто за един, не е добро за другия. Всеки иска да е щастлив и задоволен. Но минавайки границата на здравословния егоизъм в отношенията с човека до теб, който понякога е и по-зле, лишавайки го, за да ти е добре, добро ли е?"

цитирай
6. kasnaprolet9999 - Накара ме да се замисля и се чудя дали ...
18.08.2012 19:55
Накара ме да се замисля и се чудя дали съм срещала такива хора. Вероятно да, но не сам ги допускала в близкото си обкръжение и съм забравила за тях. Сложих постинга ти в моя блогвълна- полезни съвети.
цитирай
7. kolevdobri - Ето едно мнение и от мен.
19.08.2012 20:37
Ако много мъже искат да си легнат тази нощ с теб - това е добре. Ако не - това е зле. Разбери каква е причината и действай. Другото са откровения, които показват разстроена Вата - виж прочети нещо за ведите и как да се балансира такова разстройство. И извинявай за прямотата ми - просто си живей живота и не влизай там, откъдето трудно се излиза. А също така - бездействието поражда съмнението и не само това - храни го и то усърдно. Така че, действай!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladydream
Категория: Изкуство
Прочетен: 2000290
Постинги: 756
Коментари: 1052
Гласове: 5569
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031